Een leuke outfit uitzoeken voor een (zomer) bruiloft is soms best lastig. Je wilt er netjes en verzorgd uitzien en je goed voelen in de kleding die je hebt gekozen, maar daarnaast niet uit de toon vallen en ook niet té casual uitzien.

Kledingkeuze

Kies voor een net zomerjurkje, een mooie rok met blouse of een stijlvolle jumpsuit en je zit gewoon goed op een zomerbruiloft. Maxi jurken ogen vaak chique en zijn dus ook uitermate geschikt. Zorg sowieso dat je jurkje niet te laag of te kort is. Houd daarnaast altijd rekening met de dresscode die het bruidspaar heeft bedacht.

Kleur

Qua kleuren is eigenlijk alleen wit een no go. Voor de rest kun je je kleurige zomeroutfits gerust uit de kast trekken, inclusief bloemetjes of andere vrolijke prints. Ook pasteltinten zijn zeker geschikt.

Dit bevat een afbeelding van: {{ pinTitle }}           

Schoenen

Sandalen of pumps kunnen prima. Houd wel rekening met het soort bruiloft. Stiletto’s zijn op het strand niet erg handig en hoge hakken en drassig terrein gaan ook niet zo lekker samen. Houd dus ook de weersvoorspelling in de gaten.

Mannen

Mannen hebben iets meer pech als de temperaturen oplopen naar zomerse waarden, want een pak is gewoon warm. Toch is het wel zo netjes om als dag- of avondgast een mooi pak te dragen, met bijpassende, nette schoenen. In de zomer kun je kiezen voor een luchtigere stof en lichte kleuren, zoals lichtblauw, grijs of zandkleur. Een stropdas in een opvallende kleur of met een zomerse print maakt je outfit helemaal af.

                 Hoe heerlijk is het als je eens gek kunt doen