Letterlijk vertaald betekent tailoring ‘Maatwerk’. Maar dan wel maatwerk in kleding.

Dan heb je weer verschillende soorten maatwerk waaronder:

  • Maatkleding
  • Maatwerkservice

Maatkleding

Maatkleding is kleding voor de klant die op maat wordt gemaakt door een kleermaker. Maatkleding is de oudste vorm van kleding, maar wordt nog steeds gemaakt. Er is echter verschil tussen ‘echte’ maatkleding en kleding naar maat. Maatkleding is de hoogste graat van kleding, men kan de stof kiezen en het model wordt speciaal ontworpen qua model en in de maten van de klant.

Maatwerkservice

Wat is nu maatwerkservice?

Een winkel biedt bijvoorbeeld het volgende aan:

‘Iedere vrouw is uniek. Elke broek, top, jurk of jas valt anders per persoon. Het zit in ons DNA om tijdloze kleding te ontwerpen voor iedere pasvorm. Door onze filosofie door te voeren tot de allerlaatste steek kunnen wij je voorzien in al je wensen.’

Om je kledingstuk perfect te laten passen bieden wij in onze boutiques ons ambacht Tailoring Service aan. Verkorten/verlengen, innemen/uitleggen, taileren etc. Onze gespecialiseerde coupeuses vermaken je kledingstuk voor de perfecte pasvorm en ultiem draagcomfort.

De ontwerpen van deze kledinglijnen worden gemaakt vanaf basismodellen. Je kunt dat zien door het gebruik van maatvoering zoals maat 36, 38, 40, 42. Wat men daarna doet is elke keer de lijnen op de patronen dusdanig aanpassen zodat men steeds een andere maat vanuit hetzelfde basispatroon maakt. Daarna wordt dit in de computer ingevoerd en wordt er

productie gedraaid.

Zodra de kleding in de winkel hangt en het kledingstuk past de klant niet helemaal dan gaat men het kledingstuk aanpassen daar waar dit kan. Dit noemen we maatwerkservice.

Kiezen voor maatkleding is de beste stijlbeslissing van je leven

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeeldingDe stap naar maatkleding is voor velen een grote. Meestal heeft de prijs ermee te maken omdat het toch duurder is. Net als voor elk stuk vakmanschap geldt dit ook voor tailoring, dat het meer geld kost dan ‘ready to wear’ kleding.

ls voor elk stuk vakmanschap geldt dit ook voor tailoring, dat het meer geld kost dan ‘ready to wear’ kleding.

Naast het kostenplaatje denken velen dat ze nog niet ‘klaar’ zijn voor maatwerk. Men denkt dat men te jong is, of men vind het overdreven en menen niet de sociale positie of status te hebben dat maatwerk rechtvaardigd.

Alsof je het moet rechtvaardigen. Pas als je de drempel overstapt besef je hoe mooi het is.

Iedereen houdt van mooie dingen en vindt het vaak leuk ermee bezig te zijn. Men geniet van de persoonlijke twists in wat men koopt, draagt of doet.

Vaak let men op details en hoe meer je hierop let, hoe kritischer je wordt en dan kom je tot het besef dat een duur kledingstuk in de winkel het toch net niet helemaal is… Dan komt de stap steeds dichterbij om toch eens naar een echte ambachtelijke tailor te gaan.

Pas wanneer je iets probeert kun je erover oordelen

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Dus tegen een ieder die twijfelt over maatwerkt zeg ik: probeer het gewoon een keer. Begin met een besis stuk bijvoorbeeld een overhemd of rok. Want natuurlijk denk je: heb ik dit wel nodig? Is het niet te duur, te overdreven, ben ik niet te jong? Probeer het een keer en je kan al je vragen direct beantwoorden.

Je kan zoveel leren van een goede tailor. Wat past bij jouw lichaamsbouw, welke stijl je goed staat, waarom je wel of niet voor bepaalde stoffen moet gaan, en dat alles tijdens een goed gesprek en een lekkere kop koffie.

Laat je niet afschrikken door de prijzen. Natuurlijk ben je duurder uit maar je kledingstuk is uniek en gaat door het gebruik van goede kwaliteit stoffen veel langer mee. Het gevolg is dat je je garderobe minder snel uitbreidt maar dat je de maatkleding die je hebt echt gaat koesteren.

Het dragen van maatkleding geeft je een super fijn gevoel. Je weet dat je er goed uitziet en je voelt dat alles perfect valt en soepel draagt.

Herna’s Atelier

In Herna’s Atelier worden alle kledingstukken op maat gemaakt. Zelfs de kledinglijn HERNA Casual Chic wordt met de hand getekend, geknipt en gemaakt in eigen atelier.

Neem eens vrijblijvend contact op en we bespreken de mogelijkheden.

‘Jij bent het waard ook al denk je dat maatwerk niets voor jou is’