Benieuwd naar de bruidsjurken mode van 2022? Het nieuwe jaar breekt alweer bijna aan, dus laat je nu alvast inspireren! In dit artikel lees je welke bruidsmode volgend jaar trending is. Onder andere: off-shoulder trouwjurken, bruidsjurken met een diepe v-hals, trouwjurken met spaghettibandjes en nog meer trends!

Bruidsjurken diepe v-hals

De sweetheart neklijn is een ongekende klassieker, maar komend jaar zal de diepe v-hals ook weer heel veel te zien zijn. En dat hoeft echt niet te betekenen dat je een v-hals tot je navel hebt. Er zijn ook best subtiele diepe v-halsen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van tule, waardoor je jouw boezem iets beter bedekt en toch de illusie van blote huid schept.

Off-shoulder trouwjurken

Is de off-shoulder ooit weggeweest? Hoe dan ook, samen met het prachtige pofmouwtje is de off-shoulder trouwjurk komend jaar een hot item. Off-shoulder jurken zijn sexy en romantisch, maar je hebt toch iets dat je armen bedekt. De mouwen zijn vaak afneembaar en dat maakt de trouwjurk heel veelzijdig. Over afneembaar gesproken; de tweedelige trouwjurk zien we in 2022 ook steeds meer. Denk aan een prachtig lijfje met losse rok of een afneembare volle rok over een kleinere rok. Zo creëer je in een handomdraai een geheel nieuwe look zonder dat je je hoeft om te kleden.

Trouwjurken met spaghettibandjes

Naast de off-shoulder en pofmouwen zien we volgend jaar ook veel bruidsjurken met spachtettibandjes. Dit zijn vaak zomerse trouwjurken die worden gecombineerd met bloemenprint. Bloemenprint is ook een detail dat volgend jaar veel terugkomt.

Andere trends zijn de minimalistische jurken met daar tegenover statement sluiers en capes. Jawel, capes! Ook de split en de blote rug zien we veel. Eén ding is zeker: wij kunnen niet wachten tot de bruidsmode van volgend jaar! En we kijken ernaar uit een mooie jurk voor jouw  te kunnen maken!