Snel en netjes … waar kies jij voor?

Het afgelopen half jaar zijn we bezig geweest om zelf nog meer ondergrond te krijgen en nog meer variaties in technieken en modellen te leren. Het is altijd goed om, hoeveel ervaring je ook hebt, ook zelf over je eigen grens te kijken en jezelf hier en daar uit te dagen ?. Ik houd daar tenminste wel van.

Verder zijn we het laatste half jaar bezig geweest met lessen te geven. We merken dat vooral beginners het erg fijn vinden persoonlijke aandacht te krijgen. De wat meer gevorderden werken meer zelfstandig en hebben behoefte aan tips voor de ‘kneepjes’ en het extra mooi afwerken. Het is bijzonder en het blijft genieten om te zien hoe iedereen op haar eigen manier en niveau met alles om gaat. Niet de vrouwen krijgen les … ook ik leer veel op deze avonden.

Zelf werk ik niet echt snel, tenminste dat denk ik altijd. Ik ben er bij mijzelf achter gekomen dat ik ervan houd rustig en relaxed te werken, de tijd nemen om bij het maken van kledingstukken waar nodig door te lussen en te rijgen. Het lijkt alsof je dan veel meer tijd kwijt bent maar, je zet daarna je kledingstuk veel eenvoudiger en sneller in elkaar én het er veel netter uitziet. Aan het eind van de streep ben je dus niet alleen sneller klaar maar is je kledingstuk ook veel mooier en wie wil dat nu niet? 

Hoewel het seizoen nog niet helemaal voorbij is, kijken we al wel naar de tijd die voor ons ligt. De agenda met de lessen voor het volgend seizoen staat klaar. De komende zomer periode gebruiken we om nieuwe “proefballonnen” te ontwikkelen en uit te proberen. Blijf je ons volgen? Dat weet je zeker dat je niets mist ?

Wij wensen iedereen een fijne zomer toe.