Een nieuw begin

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij. Wat gebeurd er veel in een jaar tijd, wat gaat de tijd snel, wat kan je genieten van alles wat je doet. Nieuwe mensen ontmoeten, plannen maken, trouwjurken maken, les geven, met prachtige stoffen werken, mooie kralen door de vingers laten gaan, de kwast eens ter hand nemen … wat een keuze om te doen en wat kan ik daar van genieten.

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan zijn er toch een aantal mooie hoogte punten naast al het bovenstaande. Na hard werken, steekje voor steekje, patroon voor patroon ontwerpen, uittekenen en maken…Mijn diploma voor coupeuse gehaald. Mijzelf daarna uitgedaagd en een modeshow gehouden in oktober tijdens de Rode Loper zaterdag in Barneveld. Wat was het geweldig om te organiseren, een lady speaker, visagie, kapper, samenwerken met Baas Opticien en het belangrijkste van alles, de 9!  modellen die de mooie kledingstukken hebben geshowd die ik de afgelopen 2 jaar gemaakt heb. Geweldig! Zonder de hulp van iedereen was me dit nooit gelukt.

Als kroon op alle inspanning heb ik drie trouwjurken mogen maken. Waarvan er één inmiddels ‘gedragen’ is, de ander in februari gedragen gaat worden en de laatste in het voorjaar. Wat een voorrecht is het om samen met mooie vrouwen die het huwelijk aangaan deze mooie jurken te mogen maken. Ook hier is het ontwerpen, tekenen en op maat maken. Wat geniet ik als ik de prachtige zijden stoffen in de handen heb en van niets zo iets moois maak. Je merkt… ik ben enthousiast…gewoon omdat ik geniet van de vrouwen, geniet van het proces, geniet van de stoffen …

Het komende jaar is weer een nieuwe fase die we ingaan. Een nieuwe begin. We starten met deelname aan “Kunst in de Etalage” in Barneveld. Een schilderij en trouwjurk van mijn hand zullen bij een ondernemer (Broekhuis Mode) in de etalage tentoongesteld worden. Marti Janssen heeft er een prachtig gedicht bij gemaakt. Ga gerust eens een kijkje nemen in het dorp. Je zult versteld staan van al het moois. Ik geniet van deze manier van samenwerken. Intussen gaan de schilderlessen gewoon door, de naailessen worden uitgebreid, we gaan Broderie d’Art lessen geven in kleine groepjes, er zit weer een modeshow in de pen etc. Kortom, voor mij is het weer een nieuw begin met mooie uitdagingen … Ik ben benieuwd wat jij allemaal gaat doen. Wat zou het leuk zijn elkaar onderweg of in Herna’s Atelier tegenkomen. Neem eens een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je tussen?