Naailes voor (jong) volwassenen

Beginners

Heb je geen of weinig ervaring, wil jij graag de basiskennis leren om je eigen   kledingstukken te maken of voor je kinderen? Bij Herna’s Atelier leer je omgaan met de naaimachine en in overleg met jou beginnen we met een aantal basisvaardigheden door ze te verwerken in een kleine werkjes met leuke gekleurde lapjes, die je later bij het maken van een kledingstuk zeker tegen zult komen.
We denken hierbij aan b.v. het maken van een speldenkussentje, inzetten van een eenvoudige en blinde rits, maken van zakken.
Verder geven we tijdens de lessen natuurlijk informatie hoe je patronen overneemt, waarom je patronen op een bepaalde manier op de stof legt, welke stoffen handig zijn om te verwerken bij welk kledingstuk etc.

Gevorderden
Heb je al wat meer ervaring met de naaimachine dan ga je aan de slag met dát te maken wat jij graag wilt. Wij nemen je aan de hand mee en geven aanwijzingen op het niveau dat bij je past. Je leert patronen kleine aanpassingen te maken aan patronen. In Herna’s atelier hebben we patronen maar je kunt natuurlijk ook je eigen patroon meenemen.

Verder zullen we meer aandacht schenken aan de verschillende manier van afwerken van een kledingstuk. Hierbij kan je denken aan het met de hand zomen, machine zomen, afwerken met biesband, stootband of met bijvoorbeeld een zoombeleg “Wanneer pas je ze wel/niet toe en hoe doe je dit zodat het er netjes uitziet”.

Netjes werken, rijgen, er tijd voor nemen en mooie afwerken maakt dat het eindresultaat er veel mooier uitziet. In Herna’s Atelier wordt dan ook geadviseerd hier veel aandacht aan te schenken.

Lessen

(de lessen zijn om de week, in overleg is wekelijks ook mogelijk)

Maandag 19.30 tot 21.30 uur

Woensdag       9.30 tot 21.30 uur
Woensdag     19.30 tot 21.30 uur
Donderdag   19.30 tot 21.30 uur

*Voor exacte data en tijdstippen kijk dan in de agenda.
*Natuurlijk is er koffie, thee en wat lekkers.

Kosten € 16,- per les

Heb je geen naaimachine dan is het mogelijk een naaimachine van ons te gebruiken (kosten  € 2,50 per les).

Belangrijk Vergeet niet evt. patroon, stoffen en fournituren voor je kledingstuk mee te nemen.

Het is mogelijk minimaal een week voor de start van de cursus bij Herna’s Atelier langs te komen om een patroon uit te zoeken. Graag hiervoor een afspraak maken, hier zijn natuurlijk geen kosten aan verbonden. We kijken dan samen stof en fournituren je nodig hebt. Er is altijd ruimte voor vragen. Wil je een patroon op maat getekend, dan worden hiervoor kosten in rekening  gebracht.

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier. Na opgave ontvang je een bevestiging.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op