Gastenboek

Evelien Drie jaar geleden stond ik met Herna te voetenbaden in Zeumeren. Haar werk was gestopt  en ze was volop bezig met de opleiding coupeuse en deze goed af te ronden.

Ik zei opeens ‘out of the bleu’: “Als ik ga trouwen, kun jij m’n jurk wel maken?” Er was nog geen man aan de horizon. Een jaar later was dit wel het geval en werd ik in augustus ten huwelijk gevraagd. Ik had besloten: dan wil ik ook Herna vragen de jurk te maken.

Voor ons beiden was het een bijzonder proces. Voor mij totaal iets  nieuws, hoe ga ik ermee om, wat wil ik, wat zou mijn vriend ervan vinden….Voor Herna een eerste trouwjurk maken en passend bij haar passie: werken met mooie stoffen.

Het was een prachtig proces. Niet gewoon even een jurk uitzoeken, maar van niets maar patroon, naar stoffen kopen, naar het maken van de jurk waarbij Herna echt goed aanvoelde waar ik me in thuis zou voelen. Ze werkte niet alleen vanuit kunde maar vanuit haar hart. Kernwoorden om het proces te omschrijven: Persoonlijk,  vertrouwd, creatief, goed luisteren, ideeën, en goede tips, precies betrouwbaar, weet wat ze doet.

Van de eerste vraag tot de prachtige jurk, een proces wat me voorbereide op de trouwdag. Ik voelde me echt op mijn gemak in de jurk, wat ik wel had gehoopt, en niet direct gedacht.

Marjolein 

Renske Voor een vriendin van mij had Herna een trouwjurk ontworpen, de jurk was prachtig en paste precies bij de persoonlijkheid van haar. Vanaf het moment dat ik wist dat ik ging trouwen, twijfelde ik dan ook geen moment en heb Herna gevraagd een jurk voor mij te ontwerpen en maken.

Het proces daar naar toe was heel bijzonder. Ik had op internet ideeën op gedaan en wist eigenlijk al wat ik mooi vond. En wat schetse mijn verbazing: de jurk die Herna had ontworpen leek daar precies op. Samen zijn we opzoek gegaan naar stoffen waarop Herna aan de slag is gegaan. Ze betrok me in het hele proces en uiteindelijk is er een prachtige jurk ontstaan waar ik dolblij mee was. Herna kijkt verder dan alleen de jurk. Zij ziet het complete plaatje waardoor een jurk ontworpen wordt die past bij wie je bent

Bartine Daar was dan het moment, ” het uitzoeken van een jurk” wat ga je doen ? Wat wil je ? Ik had op internet gekeken en dan zie je veel. Maar op 1 jurk bleef mijn oog rusten, ik vond deze wel zo mooi. Maar ja, waar koop ik die jurk of waar kan ik deze laten maken ?! Een oproepje op rommelmarkt op fb en wie weet kan iemand mij helpen . Vele mensen tagde de naam Herna’s Atelier hier in. En ik dacht mooi, niet geschoten is altijd mis. Een berichtje gedaan en dat ging een poosje over en weer tot we tot de conclusie waren gekomen dat ik toch maar eens met de foto van de jurk langs moest komen. Zo gezegd zo gedaan !
Het eerste avondje was gelijk al gezellig en vertrouwd., zeker belangrijk op dat gebied vind ik! Er werd het 1 en ander besproken en denk er rustig over na werd er gezegd. Er werd dus niks aangedrongen. Van de ene afspraak kwam het andere. Samen stofjes uitgezocht, samen bekeken wat is mooi. En het was zo gezellig en vertrouwd. Af en toe een appje kom je weer passen ?! En toen tadaaa, de jurk was klaar. De laatste precieze dingen werden afgemaakt en vol trots ging ik naar huis met een mooie bijzondere jurk. Precies zoals ik het wilde , precies zoals het op de foto erop stond.
Ik ben ernorm tevreden over de samenwerking en de beloftes die gemaakt werden. Herna’s Atelier is zeker een aanrader !!