Het klinkt lekker soepel en voelt chic aan. Maar waar komt de naam Casual Chic vandaan en wat betekent het?

We zijn gestart bij de Van Dale:

Casual = informeel, nonchalant, losjes,

Chic = zwier, elegantie, stijlvol smaakvol

Bij de Casual dresscode ben je daarom vrij om jouw persoonlijke kledingstijl te laten zien. Ben je bijvoorbeeld gek op retro, vintage of denim? Voel je vrij en laat het in je kleding terug komen.

Het kan ook te maken hebben met de locatie of gelegenheid en als je bijvoorbeeld op de werkvloer een ‘Casual-dag’ hebt dan kan dat wel enkele ongeschreven regels met zich mee brengen. Bijvoorbeeld een korte broek, slippers of sandalen, zeer korte rokjes of jurkjes en een diep decolleté worden niet altijd op prijs gesteld.

Casual kleding zit vaak lekker, gewoon omdat jij je daarin thuis voelt.

Binnen de Casual dresscode kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen ‘Smart Casual en ‘Casual Chic’. Met Smart Casual heb je de keuze uit een nette trui of blouse op een nette rok of pantalon. Kleuren die bij Smart Casual passen zijn rood, wit, donderblauw, pastel, bruin en beigetinten.

Casual Chic kan worden gezien als tussen vorm van Casual en Smart Casual. Je hebt hier meer vrijheid in je kledingkeuze. Het idee is dat de kleding goed draagbaar en comfortabel zit, maar voorzien is van een chique detail.

Dat is dan ook de reden waarom wij gekozen hebben voor de naam HERNA Casual Chic.

HERNA klinkt lekker stoer zoals DIOR, NATAN, CHANEL en natuurlijk wordt deze kledinglijn gemaakt onder de paraplu van Herna’s Atelier.

Deze kledinglijn zit Casual comfortabel, heeft een Chique inslag.

De ene keer draag je bijvoorbeeld de jurk met een stoere laars en een sjaal en de andere keer met een mooi pump, ketting en armband. Zelfs als je na een drukke werkdag waar je netjes met pumps loopt en door moet naar een informeel feestje, verander je outfit eenvoudig door je pumps in te wisselen met laarzen, andere gekke oorbellen, haar los en hup, je ziet er helemaal anders uit.

Binnenkort gaat de website live met alle artikelen uit de kledinglijn HERNA Casual Chic.